Verkkotunnuksen siirtäminen

Verkkotunnuksen siirtäminen on ilmaista mutta otamme maksun vuosimaksusta tilauksen yhteydessä. Et hukkaa aikaa mistä olet jo maksanut, maksat ainoastaan vuosimaksun ennakkona. Jotta tämä olisi voimassa sinun tulisi tehdä siirto hyvissä ajoin , viimeistään 30 päivää ennen eräpäivää.

Esim.
Matilla on verkkotunnus jonka eräpäivä on 29.07.2007 ja hän siirtää verkkotunnuksen meille 10.2.2007. Hän maksaa vuosimaksun heti. Verkkotunnus uusitaan vuodella eteenpäin niinpä seuraava lasku tulee 29.07.2008.

Siirto kestää noin 4-9 päivää. Asiakas saa tilauksen jälkeen lisäohjeet miten siirto tehdään. Asiakas vastaa siitä että verkkotunnuksen siirto tapahtuu ennen verkkotunnuksen eräpäivää.

Kansainvälisen verkkotunnuksen (com, net, org, info, biz) siirrossa tarvittavat tiedot

Kansainvälisten verkkotunnusten siirtokäytäntö vaihtelee sekä palveluntarjoajan, verkkotunnusten rekisteröijän että verkkotunnuksen päätteen mukaan. Yleensä siirrossa kestää 1-2 viikkoa, toimitamme ohjeet siirtoprosessia varten sähköpostilla tilauksen käsittelyn yhteydessä. Kansainvälisten verkkotunnus-päätteiden osalta tarvitaan siirtoon yleensä edellisen palveluntarjoajan yhteistyötä (esimerkiksi verkkotunnuksen hallintatunnuksien muodossa).

.fi -verkkotunnuksen siirrossa tarvittavat tiedot

.fi -päätteisen domainin siirto onnistuu helposti, tarvitsemme siirtoa varten vain verkkotunnuksen valtuutusavaimen jonka Viestintävirasto on toimittanut haltijalle kirjeitse. Ennen syksyä 2003 rekisteröidyille verkkotunnuksille valtuutusavain on toimitettu syksyllä 2003, tämän jälkeen tehdyissä rekisteröinneissä valtuutusavain on lähetetty rekisteröinnin yhteydessä.

Jos .fi -verkkotunnuksen valtuutusavain on kadonnut tai ei ole helposti saatavissa, voit pyytää uutta valtuutusavainta Viestintäviraston verkkotunnuspalvelusta, puhelin (09) 6966 700.

.fi -päätteisen verkkotunnuksen siirto on mahdollista tehdä välittömästi valtuutusavaimella, siirron päivittymisessä kestää yleensä enintään 24 tuntia.

Vinkki: Valtuutusavain kannattaa kirjoittaa tilauslomakkeen lisätietoja -kenttään tilausta tehdessäsi, näin siirtoprosessi nopeutuu koska meidän ei erikseen tarvitse tiedustella avainta sinulta.

Verkkotunnuksen uusiminen

Nettimafialla on oikeus ilman eri ilmoitusta automaattisesti uudistaa asiakkaan verkkotunnusvaraus vuodeksi eteenpäin, jos asiakas ei ole irtisanonut tunnustaan tai ilmoittanut haluttomuudestaan jatkaa verkkotunnuksensa olemassaoloa vähintään 30 päivää ennen verkkotunnuksen voimassaoloajan loppumista. Verkkotunnusvarauksen uudistamisesta veloitetaan sen hetkisen hinnaston mukainen hinta.